Hoe leuk is schrijven

Hoe leuk is schrijven, gewoon een verslaving.

Er wordt nog al eens gevraagd, hoe is het zo gekomen dat je bent gaan schrijven.

Toen ik stopte met werken in het onderwijs, in 2010, was ik helemaal niet van plan om te gaan schrijven. In m'n eindgesprek met de directeur zei hij:"Thomas het is zonde als jou ervaring, inzicht e.d. alleen maar in het opknappen van jullie huis gaat zitten" Mijn reactie dat ik iets op het gebied van intervisie wilde gaan doen, dat sprak hem wel aan en hij vond het ook helemaal bij mij passen. Ik kon zo, op de school waar ik net gestopt was, aan de gang. Nou dat zag ik niet zitten en wilde mijn plan eerst nog verder onderbouwen enzo. Zo kocht ik wat studieboeken om nog beter in de materie thuis te raken. Ondertussen was het al weer 2011, en nog geen studieboek open gehad.

Na de presentatie van haar gedichtenbundel "Noodzakelijk Zwart" heeft Berna Wellen mij onbewust tot het schrijven aangezet. Het werd mijn eerste boek, 'n gedichtbundel geheten "delen en gehelen" waarover recensent  Miek Vossen het volgende schreef. Hij heeft zijn zieleroerselen aan het papier toevertrouwd en schilderd daarbij zelf de illustraties. Het zijn zintuiglijke beelden, van een wereld die regelrecht uit zijn hart gestalte krijgt. Ze verbeelden zijn zielsverbondenheid met mensen, planten en dieren: met het leven en de natuur. Juist om deze ogenschijnlijk alledaagse ervaringen met anderen te DELEN, kwam de gedichtenbundel tot stand.

Even terug naar de intervisie, dat is o.a. het waarnemen van gedrag van anderen. Zo is de stap naar de korte verhalen "wat OREN horen" eigenlijk een kleine en een logische. Ik mag graag naar andere mensen kijken en luisteren en waarnemen van niet alleen de gesproken taal, maar juist ook het nonverbale.

Over de titel van "wat OREN horen"

De titel is op een speelse manier ontstaan.

In tal van situaties; bushalte, bus, trein, terras, relaxruimte en dergelijke, werden mijn oren geraakt door gewoon een zinnetje, van wat de een tegen de ander zegt. Dikwijls raakte het niet alleen maar mijn oren, maar werd mijn fantasie daardoor enorm geprikkeld.

Wat zijn dat voor mensen, wat is hun achtergrond, waarom zeggen ze dat en wat wordt er mee bedoeld.

De ene keer schiet ik als passant/toehoorder, bij het horen van een dergelijke oneliner in de lach en een andere keer, raakte ik als het ware ontroerd. Dergelijke oneliners bleven dan in mijn hoofd hangen, soms moest ik ergens om lachen of iets zette mij aan het denken.

Het werd al snel duidelijk dat ik er iets mee moest doen.

Mijn geprikkelde fantasie veroorzaakte weer een schrijverskick.

Dat heeft geresulteerd tot deze verzameling korte verhalen, met daarin de nodige humor, spanning en dreiging, romantiek en psychologiese verwikkelingen.

De lezers gun ik een lach en een frons. Ik heb met veel plezier deze korte verhalen geschreven en van illustraties voorzien. Maar uiteindelijk heb ik het voor de lezers/voor jullie geschreven, mijn lezerspubliek zijn mijn beste recensenten.

Presentatie van mijn eerste gedichtenbundel "Delen en Gehelen" bij Galerie ''Z', Barbarossastraat 22 Nijmegen. Aanvankelijk verwachtte ik 50 á 60 exemplaren te verkopen, uiteindelijk zijn dat er 120 stuks geworden.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

ThoMas | Antwoord 29.01.2015 14.39

iedereen reuze bedankt voor de support.

Marijke Kokke | Antwoord 28.01.2015 21.26

Mooie site Thonas.
Goed bezig.
Gr. Marijke Kokke

Wilma | Antwoord 13.05.2014 12.40

hoe leuk is het volgen van jouw verhalen!!
groetjes Wilma

Bert Buil | Antwoord 03.05.2014 19.08

Ik ben benieuwd naar jouw verhalen, ThoMas. Begin op korte termijn met lezen. Groetjes, Bert

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.12 | 11:20

Lieve Thomas zo zijn we nog met elkaar aan het chatten, dat je pas opa bent geworden en zo hoor ik dat je er gewoon niet meer bent, zomaar weg ik zal je missen.

...
09.12 | 12:19

Lieve Thomas,

Ik ben met stomheid geslagen nu ik weet dat jij vorige week zo stilletjes bent heengegaan. Dag, mooi mens!

...
10.08 | 14:24

Leuk Lia, jullie zijn meer dan van Harte Welkom. tot dan! X

...
10.08 | 11:53

Leuk om jouw werken in september "live" te zien!

...
Je vindt deze pagina leuk